Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Υπ. Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση με αλλαγές το νομοσχέδιο για ΣΕΠΕ

Αλλαγές στην εξαγορά του πλασματικού χρόνου, στον τρόπο χορήγησης του ΕΚΑΣ και στην καταβολή της προσωρινής σύνταξης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ που δίνεται σε δημόσια διαβούλευση.



Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011, το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου διαμορφώνεται στα 1.500 έως τα 1.800 ευρώ ανά έτος.

Θα αλλάξει ο τρόπος χορήγησης του ΕΚΑΣ το οποίο μετά από επανέλεγχο θα χορηγηθεί σε περισσότερους δικαιούχους

Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που απασχολούνται στο Δημόσιο, θα ενταχθούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο.

Σχετικά με την προσωρινή σύνταξη, όσοι είναι ασφαλισμένοι σε έναν κύριο φορέα θα λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη 1,5 μήνες μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Το διάστημα αναμονής αυξάνεται στους 2,5 μήνες για όσους είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή περισσότερους φορείς.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, θα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για χορήγηση σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να κάνουν διακοπή της δραστηριότητας πριν τη χορήγησή της.

Το Ταμείο Αυτοκινητιστών αναβαθμίζεται ενώ στις συντάξεις χηρείας αυξάνεται το ποσοστό απονομής σύνταξης της πρώτης συζύγου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com