Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ενημερώνει και τη Βουλή ο πρωθυπουργός

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί στη Βουλή, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.



Ο πρωθυπουργός έχει αυτή τη δυνατότητα, βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο: "Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, μπορεί εκτός από τη συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση".

Ο Γ. Παπανδρέου θα απευθύνει 10λεπτη ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πάρουν το λόγο για 5 λεπτά. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η απάντηση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά και οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για 3λεπτά. Τη συζήτηση "κλείνει" και πάλι ο πρωθυπουργός "κλείνει" τη συζήτηση, μιλώντας επί 5 λεπτά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com