Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σε διαδικασία πτώχευσης η Ελλάδα λέει ο Τσίπρας

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διάσωση του ελληνικού λαού αλλά η διάσωση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, γι' αυτό το λόγο και επέλεξε να μπει στο ΔΝΤ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο το Αντένα την Τετάρτη 20 Απριλίου.




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για το εγκληματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανάγκη για άμεση έξοδο από το μνημόνιο, την εργατική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και το μονοπώλιο της βενζίνης. "Είναι τραγικά τα πράγματα για τους Έλληνες. Πολλές φορές έχω κατηγορηθεί γι αυτό από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή ότι τρομοκρατούμε ως ΣΥΡΙΖΑ συνολικά την ελληνική κοινωνία, ότι είμαστε μάντεις κακών. Όμως δυστυχώς φάνηκε, οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. Δεν τρομοκρατούσαμε εμείς. Αυτοί οι οποίοι έκαναν αυτές τις τραγικές επιλογές τελικά, όχι μόνο τρομοκράτησαν, αλλά έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε ένα αδιέξοδο. Το ΔΝΤ είχε μια διεθνή εμπειρία παρέμβασης σε οικονομίες που βρίσκονταν σε κρίση χρέους που ήταν καταστροφική, ιδίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής." δήλωσε σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ήταν η όχι μονόδρομος η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ σχολίασε ότι: "Δεν ήταν μονόδρομος. Θα έπρεπε πάση θυσία να ροκανίσουμε εμείς το χρόνο και όχι να δώσουμε το χρόνο στους πιστωτές μας να ξεφορτωθούν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Να κερδίσουμε όσο χρόνο μπορούσαμε ούτως ώστε να διαπραγματευτούμε σκληρά μια ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ήταν επωφελής στον ελληνικό λαό και όχι μια ρύθμιση αναδιάρθρωσης, πώς την λένε τώρα, η οποία είναι μια διαδικασία πτώχευσης με πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό".


Στη συνέχεια της συνέντευξής του σχολίασε το ότι " Ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα χρέος που έχει φτάσει στο 150% του ΑΕΠ, εδώ υπάρχει κι ένα ζήτημα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση όταν όποιους παραγωγικούς τομείς και παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας έχουμε τους καταστρέφουμε", δίνοντας ως παραδείγματα τις πωλήσεις της Λάρκο, εταιρείας παραγωγής νικελίου, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και του ΟΠΑΠ. "Ο ΟΠΑΠ είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση, κερδίζει περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το ελληνικό δημόσιο. Εάν τον πουλήσουμε έναντι 1,5- 2 δις, θα πάρουμε κάποια χρήματα τα οποία θα παίρναμε μέσα σε τρία χρόνια και θα είχαμε όμως όλα τα επόμενα χρόνια αυτό το εργαλείο για να ασκήσουμε επενδυτική και αναπτυξιακή πολιτική, για να στηρίξουμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Εδώ λοιπόν πρόκειται για μια εγκληματική αντίληψη, λογιστική αντίληψη, η οποία δεν είναι δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για κακή αντίληψη των πραγμάτων. Είναι συνειδητές επιλογές της κυρίαρχης οικονομικής ελίτ του τόπου, που θέλησε μέσα από το μνημόνιο κι απ΄ αυτή την σκληρή ταξική πολιτική αναδιανομής του πλούτου, να αντιμετωπίσει δηλαδή την κρίση σαν μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσει συνθήκες στη χώρα μας μεγάλης κερδοσκοπίας."
 
website counter
friend finderplentyoffish.com