Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προβάδισμα Ν.Δ. σ’ ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Η ΝΔ προηγείται με 1,4% του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής». Το ποσοστό των αναποφάσιστων όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ανέρχεται στο 10,3%, ενώ το 17% των πολιτών δηλώνει ότι θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ψήφο.





Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών μάλιστα δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί. Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών. Χαρακτηριστικό μάλιστα έναι το γεγονός ότι μόλις το 38,7% δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 70% εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com