Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμελητήριο: Γυρίσατε τη Θεσσαλονίκη στο καθεστώς του 1960

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, για τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, απέστειλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).



Μέσω αυτής εκφράζει την «έντονη δυσαρέσκειά της» καθώς όπως σημειώνει: «Τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν θύμιζαν ολοκληρωτικά καθεστώτα τις δεκαετίες του '50 και του '60».

«Η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με νεκρή πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση και τα γεγονότα και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα επανέφεραν στις μνήμες μας άλλες εποχές», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, υπογραμμίζοντας πως η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης εξελίχθηκε σε τραγωδία για τους επαγγελματίες και την οικονομία της πόλης.

«Δεν γνωρίζουμε πουθενά στον κόσμο, σε καμία Διεθνή Εκθεση, οι επαγγελματίες την ημέρα των εγκαινίων να κλείνουν τα καταστήματά τους, τις επιχειρήσεις τους αντί να γιορτάζουν και να βλέπουν να ανταμείβεται ο μόχθος, ο κόπος και ο ιδρώτας τους», σχολίασε. «Θέλουμε τη ΔΕΘ ένα θεσμό που θα είναι η ατμομηχανή της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εξωστρέφειας. Ενα θεσμό όπου τα επίπλαστα διλήμματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα έχουν καμία θέση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζορπίδης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com