Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ε.Ε προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να επηρεάζει σοβαρά τις τράπεζες και να γίνεται συστημική αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.



Η έκθεση εκπονήθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στην Πολωνία και σε αυτή οι συντάκτες της υπογραμμίζουν πως η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός φαύλου κύκλου μεταξύ δημόσιου χρέους, χρηματοδότησης των τραπεζών και αρνητικής ανάπτυξης. Το έγγραφο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Η ειδική επιτροπή, που αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε. και συνέταξε την έκθεση, επισημαίνει πως η 'μόλυνση΄ από τη μετάδοση της κρίσης "έχει εξαπλωθεί στις αγορές και τις χώρες και "η κρίση έχει γίνει συστημική". Οι συντάκτες της έκθεσης δείχνουν να έχουν την ίδια άποψη με το ΔΝΤ, καθώς ζητούν τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των τραπεζών της Ευρώπης με νέα κεφάλαια.

Το πρακτορείο Reuters υπενθυμίζει πως αναλυτές και οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με μια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Ιταλία, θα προκαλέσει μια κρίση ανάλογη του 2008 με κίνδυνο τη διάλυση της ευρωζώνης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com