Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Νόμιμη πράξη η άρνηση πληρωμής

«Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι η απάντηση στους φόρους πρέπει να εκφραστεί αγωνιστικά, με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο.



Το ΚΚΕ θεωρεί «δικαιολογημένη» την οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι, «καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους», ενώ εκτιμάει ότι η οργανωμένη άρνηση πληρωμής πρέπει να μετατραπεί «σε ορμητικό ποτάμι».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ κάνει λόγο για «μαζικό κίνημα αντίστασης», ενώ καταγγέλλει την κατάσταση σε διάφορους τομείς: «Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων. Τους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία και την έλλειψη φαγητού για τα παιδιά».

Υπεύθυνους για την κρίση και το χρέος θεωρεί το ΚΚΕ τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τα υπηρετούν. «Αυτοί να πληρώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com