Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων του ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank

Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank θα οδηγήσει στο κλείσιμο του 25% των καταστημάτων του νέου ομίλου, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας την Τρίτη, ενώ υπογράμμισε ότι το όνομα Eurobank θα εκλείψει, αφού η τράπεζα θα απορροφηθεί από την Εθνική.




Οπως είπε ο ίδιος, η Εθνική έχει ζητήσει τη χρονική παράταση της απόφασης για την πώληση του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) έως ότου ολοκληρωθεί η απόκτηση της Eurobank.

«Έχουμε ζητήσει παράταση όπως και η Eurobank για να μην βάλουμε σε κίνδυνο την εξαγορά της Eurobank», είπε ο Πέτρος Χριστοδούλου σε δημοσιογράφους.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως η ανταλλαγή μετοχών, μέσω της οποίας θα γίνει η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, θα ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο και πρόσθεσε ότι το 25% του δικτύου των υποκαταστημάτων που θα διαθέτει ο νέος όμιλος είναι πιθανό να αναδιαρθρωθεί.

Η ΕΤΕ προσφέρει 58 νέες μετοχές για κάθε 100 μετοχές της Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική έλαβε, τη Δευτέρα, την έγκριση των Αρχών για να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για τις μετοχές της Eurobank.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com