Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μάχη Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ με 37% αναποφάσιστους

Μάχη Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σώμα με σώμα, αλλά και υψηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, αναποφάσιστων και ψήφου διαμαρτυρίας, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.





Ειδικότερα, σύμφωνα με γκάλοπ της Metron Analysis για τον «Επενδυτή», στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, η Ν.Δ. 18,7%, η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,3%, η ΔΗΜΑΡ 3,8% και το ΚΚΕ 3,6%. Το 14,5% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο όμως της δημοσκόπησης είναι το μεγάλο άθροισμα της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς το «άλλο κόμμα», το λευκό, το άκυρο, το «κανένα κόμμα» και οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 37%, έναντι 28,5% το Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και δημοσκόπηση της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών» στην οποία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ισόπαλοι με 29,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Στην έρευνα της Metron Analysis ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ένας στους έξι πολίτες πιστεύει ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει, ενώ αρνητικά ή αδιάφορα αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη την προσέγγιση Σαμαρά - Μέρκελ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com