Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Ψαλίδι» έως 50% στα υπουργεία

Εξοικονόμηση που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει ακόμη και το 50%, αναμένεται να επιτευχθεί στα υπουργεία, μέσω των νέων οργανογραμμάτων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Ο υπουργός παρουσίασε τις δύο πρώτες Εκθέσεις Αξιολόγησης, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, και ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την ολοκλήρωση των εκθέσεων όλων των υπουργείων και την έγκρισή τους τις προσεχείς εβδομάδες. Συγκεκριμένα ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό των δομών των υπουργείων οι οποίες σημειώνουν ιδιαίτερα αξιόλογη μείωση οργανικών μονάδων, κατά μέσο όρο 50% και από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη.

Μείωση 66%
Συγκεκριμένα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η μείωση φτάνει το 66%, με τις οργανικές μονάδες να μειώνονται από 219 σε 75.

Ο κ. Μανιτάκης ο οποίος επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και των ικανοτήτων του προσωπικού όλου του δημόσιου τομέα, επισήμανε πάντως ότι «η ελληνική διοίκηση έχει παρά πολλά άξια στελέχη». «Η τεράστια πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να προσφέρει και είναι αφοσιωμένη στο καθήκον της.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των δημοσίων υπαλλήλων και να απομονώσει από το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα, τους ανάξιους, ανεπαρκείς και όσους αποδεδειγμένα παραβαίνουν το νόμο ή τον Κώδικα Δεοντολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com