Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Τροπολογία που προβλέπει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατέθεσε στη Βουλή την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της θέρμανσης των νοικοκυριών.





Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την εξαθλίωση της κοινωνίας, υποστηρίζοντας πως είναι ανίκανη και επικίνδυνη.

«Ανίκανη, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια με παράλληλη προώθηση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης που θα είναι αποδοτικές και θα κοστίζουν φθηνότερα για όλους τους πολίτες. Επικίνδυνη, γιατί με την ανάλγητη πολιτική της δεν διστάζει ακόμα και αυτή την περίοδο να επιμένει στον πολύ υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο καθώς και στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ «βάζοντας στον πάγο» χιλιάδες νοικοκυριά με απρόβλεπτες συνέπειες».

Με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και «να πάρει πίσω την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να μην συμβούν τα χειρότερα».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com