Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: «Κοινωνία και οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα»

Δεν αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την επίσκεψή του με κλιμάκιο στελεχών και βουλευτών του κόμματος στο υπουργείο Ανάπτυξης.





Ο κ. Βενιζέλος επιδίωξε να απαντήσει στο ΔΝΤ με αφορμή την τελευταία του έκθεση και σημείωσε ότι πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των εσόδων και των δαπανών για να αποφευχθεί και η ενεργοποίηση των ρητρών απόκλισης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι το 2013 και ειδικά το πρώτο εξάμηνο είναι καθοριστικό για να δει ο Έλληνας πολίτης, η οικογένεια, οι εργαζόμενοι ότι κάτι αλλάζει. "Και αλλάζει", υπογράμμισε. Έδωσε έμφαση στα θέματα της ρευστότητας και της απασχόλησης αλλά και στη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος. Τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΤΕΑΝ και του ΕΣΠΑ.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα στους οδικούς άξονες, κάτι που όπως υποστήριξε μπορεί να επιτευχθεί αλλά και να στηριχτεί ο κλάδος των ναυπηγείων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του κόμματος του για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, ενώ στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων δήλωσε πως θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθεί μία κοινή λύση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com