Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Μετωπική διοίκησης και εργαζομένων στην «Αγνό»

Στα «άκρα» οδηγούνται οι σχέσεις της ιδιοκτησίας και των εργαζομένων στην Αγνό, οι οποίοι αρχίζουν απεργίες στη μονάδα, προσθέτοντας έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στην πολύπαθη γαλακτοβιομηχανία, που από το τέλος του 2012 έχει προσφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για να τύχει προστασίας από τους πιστωτές της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.






Η κρίσιμη συνάντηση που είχε, χθες, αντιπροσωπία των περίπου 340 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Αγνό στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με τον ιδιοκτήτη Ν. Κολιό, δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και το προσωπικό, που έχει λαμβάνειν τα δεδουλευμένα τριών μηνών, αποφάσισε να θέσει σε ισχύ την ομόφωνη εντολή της γ.σ. των εργαζομένων, για την έναρξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αρχής γενομένης από χθες τα μεσάνυχτα.

Δεδουλευμένα
«Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Συνάδελφοι δεν έχουν να βάλουν βενζίνη για να έρθουν στη δουλειά. Διεκδικούμε δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς είμαστε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο», τόνισε στην «Η» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Αγνό, Γ. Καραγιαννίδης.

Όπως εξήγησε ο συνδικαλιστής ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τους διαμήνυσε πως θα πληρωθούν όταν η γαλακτοβιομηχανία αποκτήσει τη δυνατότητα να το πράξει αυτό, χωρίς να αναλύσει κάποιο χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο.

«Ήταν ωμός εκβιασμός. Μας είπε ή δουλεύετε απλήρωτοι ή το εργοστάσιο κλείνει», επισήμανε ο κ. Καραγιαννίδης, σημειώνοντας πως η στάση του αυτή ώθησε τους εργαζόμενους να κάνουν πράξη την απόφασή τους για απεργία, για να πιέσουν για τα δεδουλευμένα. Σήμερα, πάντως, το φρέσκο γάλα της Αγνό θα βρίσκεται στα σημεία πώλησης, αφού οι φορτώσεις έγιναν κανονικά χθες το βράδυ.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com