Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη

Στο «κόκκινο» έχει φθάσει το κύμα της γρίπης στη χώρα μας με τα σοβαρά περιστατικά να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση. Οι νεκροί έχουν ήδη ανέλθει στους 40, ενώ 59 άτομα νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω επιπλοκών της γρίπης.




Συνολικά 143 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν τρεις νέες εισαγωγές ατόμων σε ΜΕΘ (οι δύο στο «Βενιζέλειο» και η μία στο «Σωτηρία») και οι οποίες είναι πιθανά κρούσματα. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, το κύμα της γρίπης τείνει να φτάσει στο πιο ψηλό του σημείο. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα της γρίπης θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται.

Ο καλός καιρός
Ευνοϊκή συγκυρία θεωρείται από τους ειδικούς η καλοκαιρία που πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες μέρες, καθώς εκτιμάται ότι συμβάλει στην απομείωση γρηγορότερα της δυναμικής του ιού της γρίπης.

Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης [Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β] και τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής οφείλονται κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com