Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σαμαράς: Δεν υποχωρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα

Επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση.





Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Στο μεταξύ, επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να κλείσει η συμφωνιά με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η συμφωνία αυτή θα εστιάσει κυρίως σε θέματα διαρθρωτικά, όπως περιγράφονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, π.χ. στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Παράλληλα, πρόσθεσε μετά τη λήξη του χθεσινού Ecofin, την ευρεία «γκάμα» των προαπαιτούμενων δράσεων που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι για το 2013 υπήρχαν 896 προαπαιτούμενες δράσεις, εκ των οποίων υλοποιήθηκε το 79%.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com