Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η δημιουργία εφαρμογών κινητής είναι παιχνιδάκι!

Δυο αγόρια ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, χρησιμοποιώντας ένα online εργαλείο που αναπτύχθηκε με την βοήθεια των ειδικών αλλά και των διαθέσιμων δεδομένων της πόλης της Αθήνας (ΔΑΕΜ, εταιρεία πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων), δημιούργησαν μια διεθνή εφαρμογή η οποία βραβεύτηκε.




Ο William Colglazier, 9 ετών, και ο Alexander Glidden, 8 ετών, έλαβαν το βραβείο του 'Global Entrepreneur Award' για την εφαρμογή κινητής που δημιούργησαν η οποία φέρνει μαζί δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για γεγονότα στην Ευρώπη (Αθήνα, Γάνδη), στην Αφρική ( Κέιπ Τάουν) και τη Βόρεια Αμερική (Χολυόκι, Μασαχουσέτη και Υόρκη, Μέιν). Η καινοτομία της εφαρμογής @Me-on-the-Move είναι το ότι δουλεύει σε πόλεις της Ευρώπης, της βόρειας Αμερικής και της Αφρικής.

Τα αγόρια ανέπτυξαν την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο App Generation Tool του συγχρηματοδοτούμενου έργου Citadel on the Move. Η Αθήνα είναι πόλη-πιλότος στο έργο αυτό.

Ο William και ο Alexander έλαβαν το βραβείο 'Global Entrepreneur Award' από το Φλαμανδό Υπουργό Geert Bourgeois και το σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Richard Kerby εκ μέρους του Citadel-on-the-Move και του Linked Organization of Local Authorities στο συνέδριο DataDays 2104 – που διοργανώθηκε στη Γάνδη του Βελγίου για 3 ημέρες προκειμένου να παρουσιαστούν οι εξελίξεις στα ανοιχτά δεδομένα σε όλο των κόσμο.

'Το δυσκολότερο πράγμα για τη δημιουργία της εφαρμογής,' είπε ο William, 'ήταν το να πάρουμε τα δεδομένα. Όταν ρώτησα για πρώτη φορά στο Δημαρχείο μας αν υπάρχουν Ανοιχτά Δεδομένα, η κυρία πραγματικά δεν καταλάβαινε για πιο πράγμα μιλούσα.' Ο William και ο Alex προσέγγισαν εκπροσώπους δημοσίων υπηρεσιών στην Υόρκη, το Μέιν, το Χολυόκι, και τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, καθώς και στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, για να ζητήσουν δεδομένα για προσεχή γεγονότα στις πόλεις τους. 'Έπρεπε να επαναλαμβάνω συνεχώς το ότι χρειαζόμουν τα δεδομένα σε ένα αρχείο excel,' σχολίασε ο Alex, 'διότι το άτομο με το οποίο μιλούσα μου έλεγε διαρκώς να επισκεφθώ την ιστοσελίδα.'

'Το έργο Citadel-on-the-Move ξεκίνησε για να διευκολύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ανοιχτά δεδομένα για να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού και πέρα από τα σύνορα,'' λέει ο Geert Mareels, ICT Manager της Φλαμανδικής Αρχής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και συντονιστής του έργου. ''Στο ξεκίνημά μας δε μπορούσαμε με τίποτα να φανταστούμε ότι τα εργαλεία μας θα βοηθούσαν ένα εννιάχρονο να δημιουργήσει μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 3 ηπείρους. Και πόσο δε μάλλον εντός πενταλέπτου!!!''


 
website counter
friend finderplentyoffish.com