Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δόμηση στο 25% των οικοδομικών συνεταιρισμών

Στο 25% «κλειδώνει» η δυνατότητα δόμησης επί της συνολικής έκτασης των 300 χιλ. περίπου στρεμμάτων που κατέχουν συνολικά οι 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί, ενώ σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Ιδιωτική Πολοεδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη Οικισμών» που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, προϋπόθεση για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης αποτελεί η καταβολή τουλάχιστον 30 χιλ. ευρώ των ιδιοκτητών υπέρ του Πράσινου Ταμείου.





H νέα διάταξη, βάζει τέλος στην «ομηρία» των 40 περίπου ετών για 600 χιλ. ιδιοκτήτες και αφορά όσους είχαν αγοράσει εκτάσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς πριν από το 1975, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, αφού κάθε οικοδομική δραστηριότητα σε δασική έκταση απαγορεύτηκε από το Σύνταγμα.


Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, ποσοστό τουλάχιστον 50% της υπό ρύθμισης έκτασης περνά στη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, και ειδικότερα στη διαχείριση δασικών υπηρεσιών, με την αποδιδόμενη έκταση (είτε ενιαία, είτε διαιρετή σε τμήματα) να είναι επιφάνειας μεγαλύτερης ή τουλάχιστον ίσης των 10 στρεμμάτων. Ενώ επί του συνόλου αυτού, το υπόλοιπο 50% θα πρέπει να αξιοποιηθεί για χώρους πρασίνου, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους του σχεδίου νόμου.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com