Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κοίτασμα πετρελαίου 14 δισ. ευρώ στον Πατραϊκό κόλπο

Κοίτασμα πετρελαίου που αποτιμάται στα 14 δισ. ευρώ, βρίσκεται στον Πατραϊκό Κόλπο, σύμφωνα με τον υπουργό Πειβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.





Οπως τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, οι έρευνες για το σπουδαίο αυτό κοίτασμα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015 ενώ «τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατομμύρια ευρώ, και θα δημιουργηθούν και 1.000 άμεσες ή έμμεσες νέες θέσεις εργασίας».
Για την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι όροι σε διεθνές επίπεδο και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τοπικές παράμετροι, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι προστατευόμενες περιοχές.

Όσον αφορά στις διαδικασίες που έγιναν για τις συμβάσεις, τόνισε ότι όλοι οι διαγωνισμοί διέπονται από τον μέγιστο βαθμό διαφάνειας.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία νέου γύρου παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχές της 'Αρτας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com