Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Στο 2,9% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σύμφωνα με Πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV

Η αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ακόμη και για το πρώτο κόμμα είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV. Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με το Στέργιο Καλόγηρο, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 2,9%.




Μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

*Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η ΔΗΜΑΡ ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο εισόδου τους

*Αισθητά χαμηλά είναι τα ποσοστά της ΧΑ

*Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διατηρεί τις δυνάμεις του, τουλάχιστον σε επίπεδο ποσοστών που είχε στις Ευρωεκλογές

*Το ΠΟΤΑΜΙ φαίνεται ότι διατηρεί το υψηλό ποσοστό που πήρε στις Ευρωεκλογές

*Διατηρεί τα ποσοστά του το ΚΚΕ

Πού θα οδηγήσει η συσπείρωση των ψηφοφόρων;

Ενδιαφέρουσες «ανατροπές» παρουσιάζουν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που παρουσιάζει για πρώτη φορά η ΒΕΡΓΙΝΑ τηλεόραση στο ελληνικό κοινό. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδά της. Αντίθετα στη ΝΔ όπου εμφανίζεται χαμηλότερη συσπείρωση μεταξύ των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια στα οποία πρέπει τώρα να στρέψει την προσοχή του το κομματικό επιτελείο. Ενδεικτικό των ευρημάτων της δημοσκόπησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τουλάχιστον 3 φορές λιγότερους αναποφάσιστους ψηφοφόρους από αυτούς που διαθέτει η ΝΔ.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή εκλογών με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, έξι στους δέκα ερωτηθέντες επιθυμούν η τωρινή Βουλή να εκλέξει ΠτΔ.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της Interview ο Αντώνης Σαμαράς κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς και για τη διαχείριση εθνικών και οικονομικών θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ένα περιφερειακό κανάλι όπως η ΒΕΡΓΙΝΑ TV επιχειρεί να ακτινογραφήσει τις προθέσεις του εκλογικού σώματος γεγονός που θα επαναληφθεί με σειρά δημοσκοπήσεων που θα αφορούν την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com