Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Παραμένει ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών

Καθοριστικοί για την Ελλάδα αναμένεται να είναι οι πρώτοι μήνες του 2015, εκτιμά η Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας πως παραμένει ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στη χώρα.



Όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα, η Ελλάδα καλείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι εξελίξεις θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Σημειώνοντας πως για να κατορθώσει η ελληνική κυβέρνηση να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώσει τη στήριξη 180 βουλευτών και καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ διαθέτει 154 βουλευτές, το ενδεχόμενο αδιεξόδου στην προεδρική εκλογή παραμένει πιθανό και φέρνει ολοένα και πιο κοντά τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

«Μπορεί η κυβέρνηση να διαθέτει μόνο 154 βουλευτές, ωστόσο οι 180 ψήφοι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν από τους ανεξάρτητους βουλευτές και ορισμένους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς», επισημαίνουν, χαρακτηριστικά, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

Ωστόσο, όπως προειδοποιούν, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank εμφανίζεται ελαφρώς πιο συντηρητική στις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα αναμένει οριακή ανάπτυξη 0,4% φέτος, έναντι εκτίμησης 0,6% που συμμερίζονται Ελλάδα και τρόικα, ενώ για το 2015 αναμένει ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης 2,5%, όταν Ελλάδα και τρόικα θεωρούν εφικτή την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,9%. Σύμφωνα, πάντως, με τη γερμανική τράπεζα, η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% το 2016

 
website counter
friend finderplentyoffish.com