Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κάτοικοι κέντρου Θεσσαλονίκης: Δεν έχουμε πού να παρκάρουμε

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της πόλης.



Κάτοικοι από την ομάδα «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου» και από την ομάδα «Φίλων περιοχής της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς» περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν καθημερινά για εύρεση πάρκινγκ κοντά στο σπίτι τους κατά τους τρεις μήνες εφαρμογής του νέου συστήματος.

Όπως τόνισαν υπάρχουν ελάχιστες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους (με μπλε διαγράμμιση) με αποτέλεσμα να αναζητούν θέσεις στάθμευσης μακριά από την οικεία τους.

Κενές θέσεις στο κέντρο

Οι κάτοικοι, έκαναν λόγο για «πλήρη διωγμό των κατοίκων από το κέντρο», ενώ όπως επεσήμαναν υπάρχουν πολλές κενές θέσεις στάθμευσης σε θέσεις επισκεπτών (με λευκή διαγράμμιση), οι οποίες βρίσκονται στους κεντρικότερους δρόμους. «Είναι γελοίο να γυρνάς από τη δουλειά σου, να υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης κάτω από το σπίτι σου και να μην μπορείς να παρκάρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής του κέντρου.

Μάλιστα, τόνισαν ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση στις θέσεις των μονίμων κατοίκων, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται  οι θέσεις, που αντιστοιχούν στους ίδιους.

Επαναφορά του προηγούμενου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Στη συνάντηση οι κάτοικοι ζήτησαν να επανέλθει το προηγούμενο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με κοινές θέσεις για όλους, ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός σε αυτές των επισκεπτών και αυτές των κατοίκων, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους.

 «Το σύστημα είναι λάθος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χωριστούν οι θέσεις σε επισκέπτες και μόνιμους. Πρέπει να υπάρχουν ενιαίες θέσεις για όλους. Το πρώτο μέλημα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, δεν είναι αυτοί που θα έρθουν», σημείωσε κάτοικος στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.

«Καμία ώρα της ημέρας δεν βρίσκω να παρκάρω. Η κατανομή των θέσεων είναι λάθος», τόνισε κάτοικος στην οδό Π.Π. Γερμανού.

Γ. Μπουτάρης: «Προσέξτε μόνο τι λέτε»

Στην συνάντηση παρέστησε για λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση. Ο ίδιος αρνήθηκε, ενώ αρκέστηκε να πει απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη συζήτηση «Προσέξτε μόνο τι λέτε».

Το σχόλιο του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων, οι οποίοι φωνάζοντας  χαρακτήρισαν απαράδεκτη την συμπεριφορά του κ. Μπουτάρη.

Οι κάτοικοι του κέντρου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου, παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας THESi, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το νέο σύστημα καθώς και τις λύσεις που προτείνουν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com