Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Προεξοφλεί υποχωρήσεις στα Ελληνοτουρκικά ο Αντ. Σαμαράς

Τη δημοσιοποίηση των επιστολών Παπανδρέου και Ερντογάν ζητά ο Αντώνης Σαμαράς. Κάνει λόγο για «απόκρυψη» του περιεχομένου τους και υποψίες διολίσθησης της Ελλάδας σε εφ’ όλης της ύλης και κεκλεισμένων των θυρών, διμερή διάλογο με την Τουρκία.


"Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα", αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι ενισχύεται η "εντύπωση"ότι η χώρα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η γείτονες προσθέτουν περισσότερα ‘’προβλήματα και διεκδικήσεις’’ στην ατζέντα.

"Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων", καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com