Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ελληνική χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους προτείνει ο Μόμπιους

Η ομολογία αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους της από την «πλούσια» Ελλάδα θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να καταλαγιάσει η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση και να απομακρυνθούν οι φόβοι για διάχυση της κρίσης, δηλώνει ο Μάρκ Μόμπιους υπεύθυνος για τη διαχείριση 34 δισ δολαρίων σε αναδυόμενες αγορές ως εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Asset Management Ltd.


Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television στη Σιγκαπούρη, ο Mόμπιους τόνισε πως η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει την αναδιάρθρωση του χρέους της σε σημείο ώστε τελικά να πληρώσει 25 με 50 λεπτά για κάθε δολάριο χρέους που έχει, βοηθώντας έτσι στην μείωση του χρέους της σε περισσότερο βιώσιμα επίπεδα.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις φημολογίες για μετάδοση της κρίσης, με τον Γιούργκε Σταρκ της ΕΚΤ να δηλώνει πως η Ελλάδα αποτελεί "μοναδική περίπτωση" και τον Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ να υπογραμμίζει πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Συγχρόνως, μερικοί οικονομολόγοι αισιοδοξούν πως οι δυνάμεις της αγοράς τελικά θα κινητοποιήσουν τους πολιτικούς να λάβουν τα αναγκαία για τη διάσωση της Ευρωζώνης μέτρα. Έτσι, ο στρατηγικός αναλυτής της Otkritie Financial Co στη Μόσχα, Έρικ Κράους, δηλώνει πως αγοράζει ελληνικά ομόλογα στοιχηματίζοντας πως τελικά οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αντιδράσουν με διάσωση της χώρας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com