Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Στο σκαμνί ο Βγενόπουλος για τη Λαϊκή

Στις 18 Απριλίου καλείται να απαντήσει στο κατηγορητήριο για την υπόθεση των αξιογράφων στη Κύπρο ο πρόεδρος της MIG Αντρέας Βγενόπουλος. Σύμφωνα με τις δικαστικές διαδικασίες στη Κύπρο, αν απαντήσει ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες θα γίνει ακροαματική διαδικασία που είναι ορισμένη για τις 16 Μαΐου.
Το κατηγορητήριο επιδόθηκε στον Α. Βγενόπουλο στις 26 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα στη Κύπρο αναστολή ποινικής δίωξης αλλά αντιμετώπισαν την άρνηση του Πέτρου Κληρίδη.

Η ιδιωτική ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, του τέως εκτελεστικού αντιπροέδρου της, Ανδρέα Βγενόπουλου, και άλλων στελεχών της τράπεζας, καθώς και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, με την κατηγορία της εξαπάτησης στην υπόθεση των αξιογράφων.

Όπως υποστηρίζει, «οι κατηγορούμενοι όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά ή σε συνεργασία μεταξύ τους, κατά ή περί τον Απρίλιο του 2010 στη Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο συνωμότησαν και /ή συμφώνησαν μεταξύ τους με απάτη και/ή με δόλιο τρόπο ή μέσα και με ειδικό σχεδιασμό απόκρυψης ή παραπλάνησης και με δόλια τεχνάσματα να προωθήσουν τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να καταδολιεύσουν το κοινό γενικά, περιλαμβανομένου και του παραπονουμένου, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ποσό της επένδυσής του».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com