Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ FT: Τα ελληνικά ομόλογα είναι ... φούσκα

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων «φουσκών» παγκοσμίως εντάσσουν τα ελληνικά ομόλογα οι Financial Times, προειδοποιώντας ότι είναι υπερβολή να αγοράζει κανείς ομόλογα της Ελλάδος, όταν η χώρα πριν από δύο χρόνια χρεοκόπησε.




Σύμφωνα με την ανάλυση της βρετανικής εφημερίδας, μεταξύ της επικινδυνότητας της μόχλευσης δανείων, των ETFs, τους τίτλους των ευρωπαϊκών τραπεζών και αγορά ακινήτων στη Μ. Βρετανία, τα ελληνικά ομόλογα είναι εξίσου επικίνδυνα.
"Έχει αλλάξει κάτι από τότε που οι αποδόσεις στα ελληνικά, στα πορτογαλικά και τα ιταλικά ομόλογα εκτοξεύθηκαν σε ιστορικά υψηλά πριν από τρία χρόνια", αναρωτιέται η εφημερίδα.
Η Ελλάδα εξέδωσε ομόλογα 5ετούς διάρκειας με απόδοση κάτω του 5%, ενώ άλλες χώρες της περιφέρειας πληρώνουν μετά βίας 3% για δεκαετή ομόλογα.
Όμως τα επιτόκια αυτά υποτιμούν το γεγονός ότι κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εκκρεμούν ακόμη, ενώ η ανάπτυξη παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.
Δύο χρόνια μετά την ελληνική χρεοκοπία, η λέξη και μόνο θεωρείται ξεπερασμένη.
Αλλά ακόμη και αν δεν επανεπιβεβαιωθεί αυτό το ακραίο σενάριο, η αγορά χρέους σε αυτά τα επίπεδα είναι υπερβολή από τους επενδυτές.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com