Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αρχές Ιουλίου ο διαγωνισμός για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Στις αρχές Ιουλίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, εν όψει της επίσημης παρουσίασης του όλου προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο.





Ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων, θα αναφερθεί στον διαγωνισμό και το θεσμικό πλαίσιο των παραχωρήσεων καθώς και στις προοπτικές επενδύσεων που διανοίγονται. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι οι ενδείξεις και για τις δύο περιοχές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και δεν αποκλείεται τελικά τα προς έρευνα «οικόπεδα» να φθάσουν τα 20-25.

Η εκδήλωση με τίτλο «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου» ολοκληρώνεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου.

Στο συνέδριο, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι πολλών μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, η εταιρεία που διενήργησε τις σεισμικές έρευνες το 2012 και 2013, η νορβηγική PGS και η εξειδικευμένη γαλλική εταιρεία ΒeicipFranlab, που λειτουργεί ως σύμβουλος του υπουργείου, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένα τα ευρήματα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com