Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Καλύψεις» υγείας για 88.668 οφειλέτες και πρώην ελεύθερους επαγγελματίες

Στους 88.668 φτάνει ο αριθμός των οφειλετών του ΟΑΕΕ καθώς και πρώην ελεύθερων επαγγελματιών (οι οποίοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στην τριετία) που αποκτούν δικαίωμα για «δωρεάν» παροχές υγείας.




Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, πέραν των 65.835 ενεργών οφειλετών που εντάχθηκαν «αυτόματα» στο σύστημα ηλεκτρονικού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στο Ταμείο για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, σε εφαρμογή του νόμου και σχετικής απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «καλύψεις» θα έχουν και επιπλέον 22.833 που είχαν διακόψει την ασφάλιση τα έτη 2011, 2012, 2013 εφόσον δεν έτυχαν περίθαλψης ως «άνεργοι».

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι παροχών ασθενείας, όπως και τα προστατευόμενα μέλη ηλικίας άνω των 18 ετών των υπολοίπων 65.835 οφειλετών, θα πρέπει, ωστόσο, να προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις προσκομίζοντας, όπου χρειάζεται, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς δεν είναι δυνατή η μηχανογραφική αναζήτησή τους.

Για όλες τις περιπτώσεις, πάντως, δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικών δηλώσεων, γιατί με την συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΓΓΠΣ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com