Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd) ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια, η πρώτη ιδιωτικοποίηση που γίνεται επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ΟΠΑΠ Investments Ltd είχε ανακηρυχθεί τον Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40,5 εκατ. ευρώ.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, «στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της».

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ραχήλ
Ενας «Μίδας» στην κυβέρνηση

Κάποιοι προεκλογικά λοιδόρησαν την Ραχήλ Μακρή ότι έκανε λόγο για το «κόψιμο χρήματος» και ότι θα μπορούσε να τονώσει την ελληνική οικονομία με 100 δισ. ζεστό χρήμα. Βιάστηκαν, όπως φάνηκε, διότι στην κυβέρνηση της Αριστεράς (πρώτη φορά), υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά κάνουν θαύματα. Τρανή απόδειξη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Το πρωί του έλλειπαν 400 εκατ. και το μεσημέρι όχι μόνο τα είχε βρει, αλλά του περίσσευαν κιόλας. Οι πληροφορίες ότι πλήθος κόσμου σπεύδει από διάφορα μέρη του πλανήτη στην Αθήνα για να συναντήσει τον «μάγο», δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.
Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Με γερμανική τράπεζα
Νέο deal για την Αγγελική Φράγκου

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση 14 πλοίων από οφειλέτες της γερμανικής τράπεζας HSH Nordbank AG κατέθεσε η κοινοπραξία «Navios JV» της Αγγελικής Φράγκου. Τα 14 σκάφη περιλαμβάνουν επτά φορτηγά πλοία (dry balkers) και επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) με μέση ηλικία περίπου τεσσάρων ετών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η κ. Φράγκου σχολιάζοντας τα παραπάνω ανέφερε πως «είναι η δεύτερη συναλλαγή με την HSH Nordbank και αναδεικνύει την ικανότητά μας να πραγματοποιούμε συμφωνίες σε ένα πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτές οι συναλλαγές μας διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές μας, καθώς αποκτούμε μεγάλους στόλους με μικρό επενδυτικό κεφάλαιο και χωρίς dilution για τους μετόχους μας».
Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Τα έχει μπερδέψει ο υπουργός Γιάνης
Αλλο υπουργός και άλλο TV star

Οι ανακοινώσεις του Γ. Βαρουφάκη είναι σχεδόν μονοδιάστατες από την πρώτη ώρα που ανέλαβε τη θέση του υπουργού. Διαψεύδει ή δίνει εξηγήσεις για συνεντεύξεις που έχει δώσει σε κάποιο ξένο, συνήθως, Μέσο. Προφανώς έφτασε η ώρα κάποιος από την κυβέρνηση να εξηγήσει στον χαρισματικό, αν μη τι άλλο, υπουργό ότι η βασική δουλειά που έχει αναλάβει είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δεν εξαντλείται με τη συνεχή παρουσία του στον διεθνή Τύπο. Ο υπουργός μάλλον έχει μπερδέψει τα πράγματα και όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί ότι έχει αναλάβει ένα πολύ σοβαρό έργο το οποίο και θα πρέπει να φέρει εις πέρας με επιτυχία, τόσο καλύτερο για όλους. Και ας πάψει επιτέλους να δίνει εξηγήσεις επί των συνεντεύξεών του. Υπουργός είναι και όχι TV persona.
Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ
Φαρμακευτική «βόμβα»

Σοβαρό είναι ενδεχόμενο να βρεθούν οι ασφαλισμένοι χωρίς φάρμακα, αφού ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει «στάση πληρωμών» προς πάσα κατεύθυνση. Πιο οξύ είναι το πρόβλημα με τα φαρμακεία, αφού σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να πληρώσουν τις φαρμακαποθήκες. Η ελληνική κοινωνία που έχει υποφέρει όλο αυτό το διάστημα τα πάνδεινα, είναι το τελευταίο που θέλει. Για αυτό, καλό είναι οι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα τους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Ανάλογο ζήτημα έχουν να αντιμετωπίσουν και οι ιδιωτικές κλινικές, αφού οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ γίνονται, αν γίνονται, με ρυθμούς «χελώνας». Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για πλήρη αδυναμία καταβολής χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ και ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας.
Στον ΟΠΑΠ ο ιππόδρομος

Λεφτά υπάρχουν, όμως, για την ΤτΕ
Κόβουν το τηλέφωνο

Αυτοί που επικαλούνται ότι δεν είναι και τόσο άσχημο σε περιόδους κρίσης όλοι να βοηθούν το κράτος, καλό θα είναι να ρίξουν μία ματιά στο ΤΑΥΤΕΚΩ που ετοιμάζεται τη Δευτέρα να στείλει 80 εκατ. στην ΤτΕ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, κόπηκαν τα τηλέφωνα του ΤΑΥΤΕΚΩ στη Θεσσαλονίκη, γιατί ήταν απλήρωτοι οι λογαριασμοί ένα χρόνο τώρα. Όταν όμως ούτε καν τα τηλέφωνα δεν μπορούν να πληρώσουν σ' ένα ταμείο και παίρνουν τα τελευταία αποθεματικά και έχουν να πληρωθούν δαπάνες ιατρικές από το 2012, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο αναγκαία είναι αυτά τα χρήματα. Και εν κατακλείδι αν θεωρούσαν ότι αυτό είναι το σωστό, γιατί δεν περιλάμβαναν τα Ταμεία στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά παίρνουν τα ταμειακά διαθέσιμα από την πίσω πόρτα;

Κομισιόν κατά Λαφαζάνη για τη ΡΑΕ
Ανοίγουν «μέτωπα»

Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις για την ΡΑΕ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο επίτροπος Ενέργειας Miguel Arias Canete απέστειλε επιστολή σε αυστηρό τόνο προς την ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας την υποχρέωση που υπάρχει βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών και νόμων σε σχέση με τον κλάδο της ενέργειας για σεβασμό της ανεξαρτησίας αλλά και της λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Μάλιστα ο επίτροπος υπογραμμίζει ότι η υποχρέωση για ανεξάρτητη λειτουργία της ΡΑΕ προκύπτει όχι ως κάποια μνημονιακή υποχρέωση αλλά ως απόρροια της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε., γεγονός που έχει την δική του βαρύνουσα σημασία.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com