Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Απλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Στις αρχές Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι. Ο τελευταίος μισθός που καταβλήθηκε ήταν του Απριλίου.

Να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα  για το θέμα του ΟΑΣΘ είχε πραγματοποιηθεί  σύσκεψη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, την διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του Οργανισμού ΑστικώνΣυγκοινωνιών Θεσσαλονίκη σχετικά με την δημιουργία του νέου φορέα.
Σε χθεσινή ανακοίνωση που  εξέδωσε το σωματείο  εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, τονίζει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις όποιες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, ενώ μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως και πάλι είναι απλήρωτοι.
«Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κάτω από αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες, παραμένουμε μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας – όπως και τώρα πάλι – και προσπαθούμε με φιλότιμο να ανταποκριθούμε στο έργο της μεταφοράς», αναφέρουν χαρακτηριστηκά.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
«Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης είμαστε αυτοί που με την καθημερινή άμεση επαφή με το επιβατικό κοινό αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και εισπράττουμε τα αιτήματα των επιβατών.
Δεν αγνοούμε όμως και την κατανόηση αλλά και συμπαράσταση του συνόλου του επιβατικού κοινού για την προσπάθεια που καταβάλλουμε στο κοινωνικό μας έργο της μεταφοράς και εξυπηρέτησης των επιβατών.
Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κάτω από αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες, παραμένουμε μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας – όπως και τώρα πάλι – και προσπαθούμε με φιλότιμο να ανταποκριθούμε στο έργο της μεταφοράς.
Κάποια πράγματα όμως έχουν και όρια. Την αδιαφορία των φορέων της πόλης για το κυκλοφοριακό και την διευκόλυνση μετακίνησης του μισού εκατομμυρίου περίπου συμπολιτών μας ημερησίως, την ευθύνη της πολιτείας για την κατάσταση της συγκοινωνίας στην πόλη και νομό Θεσσαλονίκης, έρχεται και συμπληρώνει η αδιαφορία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.
Καθημερινά σημαντικός αριθμός λεωφορείων απουσιάζει από τους δρόμους της πόλης σε αντίθεση με τα οριζόμενα δια νόμου προβλεπόμενα κυκλοφορούντα λεωφορεία που υποχρεούται να κυκλοφορεί καθημερινά ο Ο.Α.Σ.Θ.
Στα εναπομείναντα κυκλοφορούντα λεωφορεία, μεγάλος αριθμός αυτών στερείται λειτουργίας κλιματιστικών - λόγω βλάβης - με αποτέλεσμα πέραν του συνωστισμού που παρατηρείται σε ώρες αιχμής, οι συνθήκες εντός των λεωφορείων για επιβάτες και εργαζόμενους να είναι τριτοκοσμικές.
Άραγε θα ιδρώσει το αυτί κανενός “υπεύθυνου” από τα καταγγελλόμενά μας;
Κι εμείς όντας συμπάσχοντες με τους επιβάτες, κάνουμε έκκληση προς το επιβατικό κοινό να μην στρέφονται κατά των εργαζομένων οι οποίοι επί 8 και 9 ώρες ημερησίως αναγκάζονται να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.
Οι αίτιοι και συνυπαίτιοι είναι άλλοι…».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com