Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Japonica: Η Ελλάδα κέρδισε ελάφρυνση χρέους 14 δισ.

Η Ελλάδα κέρδισε ελάφρυνση χρέους 14 δισ. ευρώ που θα μειώσει το καθαρό χρέος της κατά περίπου το ίδιο ποσό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεθνής επενδυτική εταιρεία Japonica Partners σχετικά με το Eurogroup της Πέμπτης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, σημειώνει η εταιρεία, η ελάφρυνση και η μείωση του καθαρού χρέους της Ελλάδας αντανακλούν την αναχρηματοδότηση χρέους της υψηλότερου επιτοκίου που ωριμάζει με χρέος που η λήξη του πλησιάζει τα 40 χρόνια και τα επιτόκιά του είναι στο εύρος του 1%, την επαναφορά της συμφωνίας για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA/SMP), την αναστολή πληρωμής τόκων και την επιπλέον επέκταση των λήξεων έως και 15 χρόνια. Με βάση το ελληνικό ΑΕΠ στο τέλος του 2016, το οποίο ανερχόταν στα 176 δισ. ευρώ, η ελάφρυνση και η μείωση του καθαρού χρέους αντιστοιχεί στο 8% περίπου του ΑΕΠ.
Ο Πολ Καζάριαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, δήλωσε ότι «πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στην Ελλάδα για αυτή την τεράστια επιτυχία να κερδίσει 14 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση χρέους και μείωση του καθαρού χρέους της κατά περίπου το ίδιο ποσό».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com