Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

MirraViz: Οθόνη επιτρέπει στους θεατές να τη μοιράζονται χωρίς ο ένας να βλέπει τι κοιτά ο άλλος

Τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, χωρίς ο ένας να βλέπει τι κάνει ο άλλος, παρέχει στους gamers η νέα, πρωτοποριακή οθόνη ΜirraViz, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Ε3 στο Λος Άντζελες.


Την οθόνη δοκίμασε μαζί με άλλους gamers ο απεσταλμένος του BBC στην Ε3. Πάνω από το κεφάλι του παίκτη, ενώ κάθεται, κρέμεται ένα αντικείμενο/συσκευή που θυμίζει γερανό με προβολέα/ projector και μπροστά του ο παίκτης βλέπει την εικόνα του παιχνιδιού που παίζει- την οποία όμως οι άλλοι παίκτες που κάθονται δίπλα δεν μπορούν να δουν, καθώς βλέπουν τις δικές τους- ακόμα και αν κοιτούν στην ίδια κατεύθυνση.
Η οθόνη λειτουργεί προβάλλοντας στον κάθε παίκτη τη «δική» του αντανάκλαση- αυτή που τον ενδιαφέρει: Ο projector αντανακλά πίσω στον παίκτη μόνο το τμήμα της οθόνης που τον αφορά, το οποίο περιλαμβάνει αυτά που πρέπει να βλέπει, ενώ οι άλλοι γύρω του βλέπουν τα δικά τους τμήματα, με τα δικά τους παιχνίδια.
MIRRAVIZ.COM
Η οθόνη, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εξαλείφει την ανάγκη για πολλαπλές τηλεοράσεις ή για το γνωστό mode παιξίματος «split screen», όπου οι gamers μοιράζονται μια οθόνη χωρισμένη στα δύο όταν παίζουν στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του BBC, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι αυτή που θα ήταν σε μια κανονική τηλεόραση σε HD ή 4Κ.
Όσον αφορά στο κόστος της MirraViz, είναι αρκετά υψηλό, πάνω από 2.000 δολάρια. Οι δημιουργοί της στοχεύουν σε μια σειρά από διαφορετικές αγορές- σε πρώτη φάση κυρίως τους gamers, ωστόσο επιδιώκουν να μπουν και στην «αρένα» των τηλεοράσεων, με συσκευές που θα επιτρέπουν σε πολλά άτομα να παρακολουθούν την ίδια στιγμή, στην ίδια οθόνη, το πρόγραμμα που επιθυμεί ο καθένας. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τομέας των διαφημίσεων, με ενσωματωμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου να επιτρέπει την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων στα άτομα τα οποία η συσκευή «αντιλαμβάνεται» πως κινούνται στον χώρο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com