Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Moody’s: Αναβάθμιση του αξιόχρεου των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των τραπεζών

Στη βαθμίδα B3 αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου τους καθώς και της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.
Ειδικότερα, ο Moody's:
  • Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που έχει εκδώσει η Alpha Bank
  • Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που έχει εκδώσει η Eurobank με το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της
  • Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας  με το παγκόσμιο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της και το δεύτερο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της.
Την Παρασκευή, ο Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Caa2» από «CC3» προηγουμένως, ενώ βελτίωσε σε «θετικές» τις προοπτικές της οικονομίας.
Παράλληλα, αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com