Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αχτσιόγλου: Τον Σεπτέμβριο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αφορά κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ για την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση, και η οποία προβλέπει ότι η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Με την εν λόγω ρύθμιση προφυλάσσονται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην παραβατική πρακτική της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών" είπε η υπουργός.
Η κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι "το 2016 η παραβατικότητα στην αδήλωτη εργασία έπεσε στο 13% από το 19% που παραλάβαμε. Κάνουμε ελέγχους μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας" και προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο έρχεται νομοσχέδιο για την καλύτερη θωράκιση της αδήλωτης εργασίας και την εφαρμογή της εργατικής Νομοθεσίας.
Σύμφωνα με την ίδια, "το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνεται μία θετική δυναμική στο ζήτημα της ανεργίας, το οποίο, ωστόσο, παραμένει το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της χώρας".
Όπως είπε, το ποσοστό της ανεργίας, για τον Απρίλιο του 2017, ανήλθε στο 21,7%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, "πέντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση". Τόνισε δε ότι, από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που αποτυπώνει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης (προσλήψεις-αποχωρήσεις), καταγράφεται θετικό ισοζύγιο κατά 260.000 θέσεις εργασίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2017.
"Από τη στιγμή που αναλάβαμε, μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μία θετική δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας" σημειώνει η υπουργός Εργασίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com