Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Instagram Lite: Μια “ελαφριά” έκδοση της εφαρμογής που εξοικονομεί δεδομένα

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, μία “Lite” έκδοση του Instagram εμφανίστηκε στο Google Play Store για χρήστες από το Μεξικό. Όπως μάλλον έχετε ήδη καταλάβει, η συγκεκριμένη εκδοχή της εφαρμογής έχει ως κύριο στόχο την εξοικονόμηση δεδομένων.



Σύμφωνα με την Instagram, Inc., το Instagram Lite απευθύνεται πρωτίστως σε χρήστες από αναπτυσσόμενες αγορές, όπου το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω φορητών συσκευών είναι υψηλό και η κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας περιορισμένη. Το app είναι επίσης “ελαφρύτερο” από την πλήρη εκδοχή του Instagram, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει καλύτερα ακόμα και σε λιγότερο ισχυρές συσκευές, ενώ θα καταλαμβάνει και λιγότερο αποθηκευτικό χώρο. Σκεφτείτε μόνο ότι το Instagram Lite έχει μέγεθος μόλις 573 kilobytes, ενώ η πλήρης έκδοση 141 megabytes!

Η εφαρμογή θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα να γίνεται διαθέσιμη και σε άλλες χώρες, ενώ κρίνοντας από το πόσο δημοφιλείς έχουν γίνει οι αντίστοιχες Lite εκδόσεις άλλων apps, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και το Instagram Lite θα αποτελέσει... hit! Για παράδειγμα, τα Facebook Lite και Messenger Lite έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αφού ακόμα και χρήστες από ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη τα προτιμούν για λόγους οικονομίας και ταχύτητας!
 
website counter
friend finderplentyoffish.com