Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

7 πράγματα που όλοι μας χρησιμοποιούμε και δεν είχαμε 10 χρόνια πριν

Η εποχή μας θεωρείται ότι είναι η ακμή της τεχνολογίας μιας και τα τελευταία χρόνια έχουμε μία πολύ μεγάλη εξέλιξη σε αυτή.



Καινούργια κινητά, καινούργιοι τρόποι να παίζεις παιχνίδια (VR) και άλλα πολλά που μας βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο δεν είχαμε τα περισσότερα από αυτά πριν λίγα χρόνια και πλέον δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 7 πράγματα που όλοι μας χρησιμοποιούμε και δεν είχαμε 10 χρόνια πριν.

Ξεκίνα βλέποντας ολόκληρη τη λίστα εδώ:

Android κινητό

Tο πρώτο android παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2007 αλλά η κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2008. Αναπτύχθηκε αρχικά από την Google και αργότερα από την Open Handset Alliance.

Instagram

Ιδρύθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2010 από τους Κέιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ. Το όνομα της εφαρμογής προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

iPad

Η αναγγελία της παραγωγής του έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2010 και θεωρείται ότι ανήκει σε μια κατηγορία μεταξύ των έξυπνων τηλεφώνων και του φορητού υπολογιστή ενώ από τις 28 Ιανουαρίου 2011 το iPad κυκλοφόρησε επίσημα και στην Ελλάδα.

Google Chrome

Κυκλοφόρησε στην έκδοση beta για Windows στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008, ενώ η επίσημη σταθερή έκδοση κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008. To Google Chrome είναι ο πρώτος περιηγητής που χρησιμοποιούν οι χρήστες παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Google διαφημίζει τον περιηγητή στην αρχική σελίδα αναζήτησης κάθε φορά που δεν ανιχνεύεται.

4G

Οι πρώτες χώρες που είχαν 4G ήταν η Νορβηγία και η Σουηδία το 2009. Στις 27 Οκτωβρίου 2012 η Vodafone εκτέλεσε την πρώτη δημόσια δοκιμή του 4G δικτύου της στην Ελλάδα και παράλληλα έκανε διαθέσιμη την πρόσβαση σε αυτό

iPhone

Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε το 2007 αλλά η πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν το iPhone3 το 2008. Το 2017 κυκλοφόρησαν τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus που έφεραν την ασύρματη φόρτιση στο iPhone και το ‘’’iPhone X’’. Η εταιρία που δημιούργησε το IPhone είναι η Apple.

Uber

Iδρύθηκε στις 1 Μαρτίου 2009 από τους Τράβις Κάλανικ και Γκάρετ Καμπ. Προσφέρει online παροχές υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων σε πολλές πόλεις παγκοσμίως. Το όνομα “Uber” είναι αναφορά λέξη “uber”, που σημαίνει “ανώτατος” ή “σούπερ”, και έχει τις ρίζες της στη γερμανική λέξη über, που σημαίνει “πάνω (από)”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com