Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50 υπουργών Εξωτερικών συνέρχονται σήμερα και αύριο στην Κέρκυρα δύο χωριστές διεθνείς σύνοδοι, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια, οι σχέσεις μεταξύ Ανατολής-Δύσης και η κατάσταση στο Ιράν. Με τον ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συναντηθεί ο Κ. Καραμανλής, με τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γ. Σέφερ και τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμ. Νταβούτογλου, η Ντόρα Μπακογιάννη.


Το απόγευμα αρχίζει η άτυπη υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ στην οποία προεδρεύει η Ελλάδα, ενώ συνέρχεται και το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο της Γεωργίας.
Σημαντικές επαφές θα έχει ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο των εργασιών. Ο κ.Καραμανλής, ο οποίος θα μεταβεί το απόγευμα στην Κέρκυρα και αύριο θα απευθύνει χαιρετισμό στη σύνοδο του ΟΑΣΕ, με προεξάρχουσα αυτή με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Σειρά επαφών ελληνικού ενδιαφέροντος

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τους ομολόγους της από τη Γερμανία Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τη Βρετανία Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, καθώς και με το ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοοπ Σέφερ, ενώ στις αυριανές συναντήσεις της περιλαμβάνεται και αυτή με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο αναμένεται να θέσει και το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Είναι άγνωστο εάν η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρήσεις ή θα αποφύγει να έχει συνάντηση και με τον υπουργίο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, που επίσης βρίσκεται στην Κέρκυρα.
Συνεντεύξεις Τύπου αναμένεται να δώσουν το απόγευμα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com