Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον

Με τουλάχιστον 350 εκατομμύρια δίσκους σε πωλήσεις κατά τη 40χρονη καριέρα του ο Μάικλ Τζάκσον μπήκε στο πάνθεον των μεγάλων της μουσικής, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του βασιλιά της ποπ.
Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 στην πόλη Gary της πολιτείας της Ιντιάνα και ήταν το έβδομο παιδί από τα εννέα της οικογένειας Τζάκσον.

Το 1964


μπήκε στο συγκρότημα των αδελφών του,τους Jacksons 5, παίζοντας στην αρχή το ταμπουρίνο, για να εκπλήξει λίγα χρόνια αργότερα με τις χορευτικές του και φωνητικές του ικανότητες.

Το συγκρότημα με τον δίσκο I Want you Back, χτύπησε την κορυφή των πωλήσεων το 1969, όταν ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μόλις 11 ετών.

Στα επόμενα έξι χρόνια το συγκρότημα γνωρίζει μόνο επιτυχίες με τέσσερα singles να φτάνουν στην κορυφή των τσάρτς.

Το 1975 το συγκρότημα των Τζάκσονς εγκαταλείπει τη δισκογραφική Motown για μια πιο επικερδή προσφορά από τη CBS records.

Τρία χρόνια αργότερα,το 1978 ο Μάικλ Τζάκσον γνωρίζεται με τον παραγωγό Quincy Jones στα γυρίσματα της ταινίας "Wiz", μια διασκευή του "Μάγου του Οζ" όπου ο Τζάκσον υποδύεται το "Σκιάχτρο".

Από αυτή τη γνωριμία προκύπτει μια συνεργασία που θα κρατήσει για χρόνια και ένας δίσκος που έμελλε να γίνει κλασσικός.

Ο Μάικλ Τζάκσον πείθει τον Jones να κάνουν ένα ντίσκο κομμάτι και αποδοχή του έχει σαν αποτέλεσμα τη γέννηση του Off The Wall, με πωλήσεις 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η μια επιτυχία ακολουθεί την άλλη.

Το 1982 το αριστούργημα του Μάικλ Τζάκσον Thriller αλλάζει τα δεδομένα στην ποπ σκηνή, με 65 εκατομμύρια αντίτυπα σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρο Γκίνες.

Έως το 1984 η φήμη του έχει απογειωθεί, με διαφημιστικά για την Pepsi και τις εφημερίδες να κάνουν αναφορές για τις "ιδιαιτερότητές" του, όπως για παράδειγμα ότι κοιμάται σε ειδικό θόλο με οξυγόνο.

Την ίδια χρονιά κερδίζει 8 Grammy και στη συνέχεια αγοράζει τη ¨"Χώρα του Ποτέ" μια ιδιωτική έκταση στη οποία και αποσύρεται.

Το 1987 κυκλοφορεί το Bad με το βιντεοκλίπ να έχει την υπογραφή του Σκορτέζε. Σε αυτό το βίντεο ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται με ανοιχτόχρωμο δέρμα και αρχίζουν να κυκλοφορούν οι φήμες για ειδικές πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες προβαίνει ο Μάικλ Τζάκσον θέλοντας να αλλάξει ριζικά την εμφάνισή του. Ωστόσο τίποτα δεν πτοεί την ανοδική του πορεία.

Το Bad πουλάει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Η πρώτη του σόλο περιοδεία είναι πραγματικότητα και στο Γουέμπλεϊ μεταξύ των θεατών παρευρίσκεται ο πρίγκηπας Κάρολος μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊνα.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί η ταινία "Moonwalker", ένα σουρεαλιστικό κολάζ μουσικών βιντεοκλιπ.

Το 1991 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ Dangerous. Πιο σκληρό δεδομένου ότι την εποχή εκείνη το χιπ χοπ είναι στο απόγειό του.

Την ίδια περίοδο μιλώντας στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αποκαλύπτει ότι έχει προβεί σε πλαστικές εγχειρήσεις και ότι πάσχει από μια διαταραχή που επηρεάζει το χρώμα του του δέρματός του.

Το 1993 η οικογένεια ενός 11χρονου αγοριού κατηγορεί τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους.

Τον επόμενο χρόνο ο Τζάκσον καταλήγει σε συμβιβασμό με την οικογένεια καταβάλλοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης το 1994 παντρεύεται τη Lisa Marie Prisley για να χωρίσει 19 μήνες αργότερα. Στη συνέχεια παντρεύτηκε τη Debbie Rowe και μαζί της απόκτα δύο παιδιά. Αργότερα γίνεται πατέρας ακόμα ενός παιδιού με παρένθετη μητέρα.

Ωστόσο οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων τον ακολουθεί για πολλά χρόνια με τον Τζάκσον να ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του κάτι που επιτυγχάνει το 2006.

Ο Μάικλ Τζάκσον με επιβαρυμένη υγεία και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας προσπαθεί να επανέλθει στο μουσικό προσκήνιο κάνοντας διάφορες ηχογραφήσεις χωρίς ωστόσο την επιτυχία που θα ανέμενε.

Το τελευταίο διάστημα ετοίμαζε την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, καθώς και μια σειρά συναυλιών με τον τίτλο "Ήρθε η Ώρα" (The Time Has Come), μόνο που δεν ήλθε ποτέ...
 
website counter
friend finderplentyoffish.com