Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του «Βασιλιά της Ποπ»

Φόρο τιμής αποτίουν οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον από τους δρόμους του Χάρλεμ έως τη κομμουνιστική Κίνα και τη Μέση Ανατολή.


Το γύρω του κόσμου έκανε η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, προκαλώντας συγκίνηση και εκδηλώσεις λατρείας από θαυμαστές του όλων των ηλικιών.

Εκατοντάδες "φαν" του αμερικανού τραγουδιστή συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο του Λος Άντζελες για να πληροφορηθούν τη σοκαριστική γι΄αυτούς είδηση ότι το ίνδαλμά τους δεν θα τραγουδήσει ξανά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν το πλήθος σε απόσταση ασφαλείας από τους χώρους του νοσοκομείου. Παράλληλα ελικόπτερα τηλεοπτικών σταθμών, τηλεοπτικά συνεργεία και πλήθος ρεπόρτερ είχαν κατακλύσει την περιοχή μεταδίδοντας συνεχή ρεπορτάζ.
Την ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου του 50χρονου καλλιτέχνη, πολλοί ήταν αυτοί που ξέσπασαν σε λυγμούς. Κάποιοι, άγνωστοι μεταξύ τους, αγκαλιάζονταν, νιώθοντας ότι έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο.

Αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του εκλιπόντος.

Οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για πανδαιμόνιο στη πόλη του Λος Άντζελες την ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον.

Στη Νέα Υόρκη η είδηση έγινε μαζικά γνωστή από τις γιγαντοοθόνες της Times Square.

Η έκπληξη στα πρόσωπα του κόσμου ήταν έκδηλη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά διέδιδαν την είδηση τηλεφωνώντας σε φίλους και γνωστούς ή στέλνοντας μηνύματα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κάποιος, μιλώντας στο Associated Press, παρομοίασε τις αντιδράσεις του κόσμου στην είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, με εκείνες όταν έγινε γνωστή η δολοφονία του Κένεντι.

Στους δρόμους του Χάρλεμ και έξω από το γνωστό θέατρο - σύμβολο των Αφροαμερικανών Apollo, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε αυθόρμητα και χόρευε υπό τους ήχους της μουσικής του Μάικλ Τζάκσον .

Στην Ιντιάνα και συγκεκριμένα στην πόλη Gary κάποιοι θαυμαστές του Τζάκσον άφησαν λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού όπου γεννήθηκε.

Και στη Βρετανία το σοκ ήταν μεγάλο για χιλιάδες θαυμαστές του καθώς ανέμεναν την περιοδεία του στη χώρα.

Στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την έκτακτη είδηση του θανάτου του Μ.Τζάκσον.

Στην Κίνα οι θαυμαστές του βίωσαν την ίδια έκπληξη και θλίψη. Πολλά καταστήματα είχαν βάλει στη βιτρίνα τους δίσκους του Τζάκσον, ενώ ειδικό αφιέρωμα στήθηκε στο Fanfou.com τη κινέζικη έκδοση του Twitter.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com