Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

«Δωρεές» τα χρήματα των μαύρων ταμείων

Πολιτικές σκοπιμότητες απέδωσε στη δίωξη του πελάτη του, ο συνήγορος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Ντάνιελ Πέτερ, μιλώντας στη Deutsche Welle. Παραδέχτηκε ότι το πρώην στέλεχος της Siemens έδινε χρήματα στα πολιτικά κόμματα, αλλά έκανε λόγο για «δωρεές» και όχι δωροδοκίες.


"Μπορεί να παρέβη τους κανονισμούς, αλλά το ένταλμα σύλληψης στην Ελλάδα δεν αφορά τους πολιτικούς αλλά αποκλειστικά τους υπαλλήλους του ΟΤΕ", σημείωσε. Επιχειρηματολογώντας κατά της έκδοσης του εντολέα του στην Ελλάδα, ο Γερμανός ποινικολόγος χαρακτήρισε "τερατώδες" το γεγονός ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, εάν αποδειχτεί η ενοχή του. Σημείωσε ότι είναι Γερμανός υπήκοος και υποστήριξε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί στη Γερμανία.
Κάνοντας αναφορά στο χρόνο παραγραφής, τόνισε ότι τον Απρίλιο του 2008 είχε κληθεί να καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη, όχι ως μάρτυρας, αλλά ως κατηγορούμενος. Ο δικηγόρος του Μιχ. Χριστοφοράκου είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών μετέφρασε εφαλμένα τη δικογραφία στα γερμανικά, με αποτέλεσμα η λέξη "μάρτυρας" να αντικατασταθεί από τη λέξη "κατηγορούμενος". Άφησε, μάλιστα, υπαινιγμούς ότι αυτό έγινε σκοπίμως, προκειμένου να "θολώσουν" τα νερά σχετικά με το χρόνο παραγραφής των αδικημάτων.

Τέλος, επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η ζωή του πελάτη του κινδυνεύει στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η ομολογία του θα πλήξει δεκάδες πολιτικούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com