Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Έντονες αντιδράσεις από φορείς και κόμματα στις εξαγγελίες Καραμανλή από το ΙΚΑ

Έντονα αντέδρασαν φορείς και κόμματα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ, επικεντρώνοντας ομοθύμως την κριτική τους στην «περιστολή» των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την «ανυπαρξία» κυβερνητικής πολιτικής για την ανεργία.

Η ΓΣΕΕ σχολίασε


ότι «η λέξη μεταρρύθμιση και η πρακτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με την αποδόμηση και την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», συμπληρώνοντας ότι «δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις οι 130.000 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί και η ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας».

Ακόμη σκληρότερα απάντησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπός του για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» και «λεκτικό θράσος» από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Η ίδια αναφέρθηκε στην εκτίναξη της φοροδιαφυγής με τη «χαριστική πράξη ρύθμισης των μεγαλοοφειλετών» και το «φέσωμα των νοσοκομείων με 3 δισ. ευρώ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υποστήριξε ότι η «λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει στόχο να πληρώνει ακόμη πιο πολλά η εργατική λαϊκή οικογένεια για υγεία πρόνοια και ασφάλιση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος από αντίστοιχες υποχρεώσεις και δαπάνες, και σημαίνει επίσης περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Από τον ΣΥΝ, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε «ντροπή» το να κάνει λόγο ο πρωθυπουργός για περιστολή της φοροδιαφυγής, «την οποία έχει επιβραβεύσει τέσσερις φορές με χαριστικές ρυθμίσεις».

Αναφέρθηκε και εκείνος στα προγράμματα stage στο δημόσιο, συμπληρώνοντας ότι «οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε δραστικές περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων ως θυσία στο αποικιακό καθεστώς επιτήρησης της ΕΕ».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com