Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΕΦΚ: Εως τέλος Ιουλίου η λίστα για επιστροφή σε αγρότες

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιουλίου έδωσε σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΟΠΕΚΕΠΕ το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη συμπλήρωση της λίστας των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, οι οποίοι και δικαιούνται την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο κίνησης.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε 249.000 και υπό αναθεώρηση είναι 30-35 χιλιάδες υποθέσεις στις οποίες έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το πλέον σύνηθες λάθος παρουσιάζεται στον αναγραφόμενο κωδικό για το αγροτικό εισόδημα, ο οποίος δεν έχει γραφεί σωστά, με αποτέλεσμα το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών να μην τον αναγνωρίζει ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Στη συνέχεια ο αγρότης θα πρέπει να απευθυνθε


στον αγροτικό συνεταιρισμό που ανήκει προσκομίζοντας τη φορολογική του ενημέρωση. Εκεί, πρέπει να αποδειχτεί ότι το 50,01% του εισοδήματός του προέρχεται από αγροτικές εργασίες, αλλά και πως είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ.

Εάν πάρει τις ανάλογες βεβαιώσεις, θα πρέπει να τις προσκομίσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος επανεξετάζει τα στοιχεία και ενημερώνει την ανάλογη Αγροτική Ενωση προκειμένου να επιστρέψει στο δικαιούχο αγρότη τα χρήματά του.

Το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να αποστείλουν τη λίστα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ώστε να καταβληθεί η επιστροφή του ΕΦΚ στους δικαιούχους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com