Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

O καταζητούμενος αδερφός της Ευγενίας Μανωλίδου παρών στο γάμο της

Εμφανίστηκε άνετος και φωτογραφήθηκε δίπλα οτο ζευγάρι αν και αναζητείται εδώ και χρόνια από το FBI. Η φιγούρα του φανερά αδυνατισμένου άνδρα που συνόδευε πριν από δεκα­πέντε μέρες την αδερφή του στην εκ­κλησία δεν πρόδιδε κάποιον άνθρω­πο που φοβάται ότι τον καταζητούν. Κι όμως, ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αδερ­φός της Ευγενίας Μανωλίδου, που στε­κόταν ατάραχος δίπλα της τη στιγμή που εκείνη παντρευόταν τον Αδωνι Γεωργιάδη, καταζητείται από το FBI και πιο συγκεκριμένα από την Αμερικανική Υπηρε­σία Περιβάλλοντος. Βρίσκεται στη λίστα της υπηρεσίας από τον Δεκέμβριο του 1998, όταν και φέρεται να εγκατέλειψε τις ΗΠΑ μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ότι άδειασε στη θά­λασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σι­τηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο.

Στο ένταλμα ο αδερφός της κυρίας Μανωλίδου


αναφέρεται ως ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας και παράλληλα καταγγέλ­λεται ως υπεύθυνος για συνωμοσία, ενώ γεννιούνται απορίες για το πώς κυκλοφορεί με τόση άνεση στην Αθήνα, τη στιγμή που καταζητείται και η φωτογραφία του φιγουράρει στη λίστα των «φυγάδων» της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Ερωτηματικά προκύπτουν και για την αποτελεσματικότητα της εν λόγω υπηρεσίας, που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον Γιάννη Καραγιαννίδη στην Αθήνα. Αν πάντως κάποια από τα στελέχη της έβλεπαν έστω και τυ­χαία τηλεοπτικά πλάνα από τον γάμο του Αδωνη Γεωργιάδη με την Ευγενία Μανωλίδου, θα ανακάλυπταν εύκολα τον καταζητούμενό τους.

Ο αδερφός της κυρίας Μανωλίδου εμφανίστηκε λίγα μέτρα πί­σω από την αδερφή του, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στην εκκλη­σία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. Με μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο και ασορτί μπλε γραβάτα, έδειχνε σαφώς πιο αδυνατισμένος από τη φωτογραφία που έχει δώ­σει στη δημοσιότητα το FBI με την οποία τον αναζητεί. Κατά τη διάρκεια της τελετής στεκόταν συνεχώς δίπλα στην αδερφή του, κρατώντας αγκαλιά τον πεντάχρονο Περσέα, έχοντας αφή­σει ο ίδιος τουλάχιστον οριστικά πίσω του τη ζωή του στις Ηνω­μένες Πολιτείες και την ενασχόλησή του με τα ναυτιλιακά. Συνεχίζει όμως να απασχολείται στον ίδιο τομέα, εργαζόμενος ως στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος σύμφωνα με πληροφορίες με την Εφη Ανδρε-ουλάκου, κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Ανδρεουλάκου.

Με την αδερφή του είχαν πάντα άριστες σχέσεις και υπήρξαν αχώριστοι όταν μεγάλωναν μαζί στην Αθήνα, αφού έχασαν τον πατέρα τους. Τότε ο Γιάννης Καραγιαννίδης ήταν 16 ετών και η Ευγενία Μανωλίδου 14 και μαζί με τη μητέρα τους ξεπέρασαν τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν.
Οι κατηγορίες και η φυγή από τις ΗΠΑ

Οταν η Ευγενία Μανωλίδου μετακόμισε στις ΗΠΑ μαζί με τον τότε σύζυγό της Θόδωρο Μα-νωλίδη, ο Γιάννης Καραγιαννίδης δεν άργησε να ακολουθήσει, κουβαλώντας μαζί του και το πτυ­χίο του στα Οικονομικά. Ο πρώην γαμπρός του ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του, κάτι που αναγνωρίζει ακόμα και τώρα η σολίστ που εξε­λίχθηκε σε τηλεπαρουσιάστρια, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον αδερφό της να ανοίξει τα δικά του φτερά. Η ενασχόληση του με το shipping και οι γνωριμίες που σταδιακά έκανε τον «έσπρωξαν», λένε οι φήμες, σε καλούς κύ­κλους της αχανούς μητρόπολης, ενώ δεν έλει­ψαν και τα φλερτ με όμορφες νεαρές, γόνους σχετικά εύρωστων αμερικανικών οικογενειών. Ολα αυτά κράτησαν μέχρι το 1998, όταν η Υπη­ρεσία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ τού απήγγειλε τις κατηγορίες για τη μόλυνση στη Νότια Κίνα και ο Γιάννης Καραγιαννίδης δεν κάθισε να πε­ριμένει. Εχοντας ειδοποιηθεί ότι θα τον αναζη­τήσουν, άφησε για πάντα πίσω του το αμερικά­νικο όνειρο και κάπου εκεί χάθηκαν τα ίχνη του.

Νέα αρχή

Την ώρα που δικαστήριο της Νότιας Φλόριδας συνέτασσε τις κατηγορίες, οι ανεπιβεβαίωτες φή­μες ήθελαν τον αδερφό της κυρίας Μανωλίδου να περιπλανάται σε χώρες της Ασίας, μέχρι να ησυχάσουντα πράγματα. Οταν διαισθάνθηκε ότι αυτό συνέβαινε, επέστρεψε πίσω και εγκατα­στάθηκε στην Αθήνα, κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή του. Πριν από τρία χρόνια, όπως ακούγεται, παντρεύ­τηκε την Εφη Ανδρε-ουλάκου και έκτοτε εργάζεται ως στέλε­χος σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Η επανεμφάνισή του στα κοσμικά δρώμενα έγινε με τον πολυσυζητημέ­νο γάμο της αδερφής του με τον Αδωνι Γε-ωργιάδη, νιώθοντας προφανώς ήσυχος για τις κατηγορίες που του έχουν προ­σάψει εδώ και έντε­κα χρόνια οι αρμό­διες αρχές των ΗΠΑ. Μετά την τελετή ακολούθησε η πα­ρουσία του στο γλέ­ντι του ζευγαριού στη Λούτσα, όπου απόλαυσε την κοπή της γαμήλιας τούρ­τας και τον χορό της αγαπημένης του αδερφής με τον άν­δρα της ζωής της. Από την επομένη αποσύρθη­κε στη συνήθη καθημερινότητά του, γνωρίζο­ντας όμως ότι όσο η φωτογραφία του φιγουρά­ρει καθημερινά στην ιστοσελίδα των καταζητούμενων της EPA με την ένδειξη WANTED, δεν θα μπορεί να είναι ήσυχος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com