Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Επενδύσεις 13,5 δισ. ευρώ εξήγγειλε η ΔΕΗ

Έργα συνολικού κόστος 13,5 δισ. ευρώ θα υλοποιήσει η ΔΕΗ την περίοδο 2009 - 2014 σε όλη την Ελλάδα. Εξ αυτών, 4,5 δισ. θα διατεθούν στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να μετατραπεί σε διεθνή κόμβο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η μερίδα του λέοντος αφορά στην κατασκευή νέων μονάδων στη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.


Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι τα ορυχεία της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις ύψους 965 εκατομμυρίων ευρώ αξιοποιώντας τον λιγνίτη. Με τις νέες μονάδες, είπε ο ίδιος, που θα ενσωματώσουν τις προηγμένες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες μεταξύ 2006 και 2015, η ΔΕΗ θα πετύχει ανά παραγόμενη κιλοβατώρα μείωση των εκπομπών κατά 25% του διοξειδίου του άνθρακα, 39% του οξειδίου του αζώτου, 91% του διοξειδίου του θείου και 56% των αιωρούμενων σωματιδίων.

Συνεργασία με δήμους

Παράλληλα, η ΔΕΗ ξεκίνησε συνεργασία με τους δήμους Λάρισας, Χαλανδρίου, Κρωπίας, Αργυρούπολης, Ραφήνας και Νέας Φιλαδέλφειας για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό. Όπως τόνισε ο Π. Αθανασόπουλος, τέτοιες συνεργασίες "μπορούν να υπάρξουν και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com