Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: Οι περιστάσεις απαιτούν δύσκολες αποφάσεις

Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να παλέψουν για τη νίκη, μιλώντας στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, στις Σέρρες.



Δίνοντας συναισθηματική διάσταση στην ομιλία του, σημείωσε ότι "τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν τα αισθήματα της στιγμής" και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν τόπο που σημαίνει πολλά για τον ίδιο. Ξεκίνησε το λόγο του, μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Κάλεσε την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να "αποκτήσει διαβατήριο με πλήρη και οριστικά στοιχεία", προκειμένου να γίνει η χώρα δεκτή στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. "σκούμε πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική", τόνισε.

Μιλώντας για την οικονομία, ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, θα προχωρήσει σε ανεξέλεγκτο δανεισμό και θα αναγκαστεί να επιβάλλει νέους φόρους στους πολίτες. Κάνοντας αναφορά στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου, να κάνει την Ελλάδα "Δανία του Νότου" -τουλάχιστον όσον αφορά στην Ενέργεια- δήλωσε ότι δεν το επιτρέπει το έλλειμμα. "Η Δανία θα μπορούσε, ίσως, να σκεφτεί αυτό που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί", τόνισε. Για τη δική του στάση, είπε: "Ανέπτυξα με παρρησία, χωρίς στρογγυλέματα και ωραιοποιήσεις, τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν".

Αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική που προτείνει, σημείωσε ότι αφορά:

• Στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

• Στην εγκατάσταση Δικτύου Οπτικών Ινών στο Σπίτι

• Στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων

• Στην εφαρμογή προγραμμάτων για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ντιμπέιτ. Χαρακτήρισε αλαζονική τη συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, να ορίσει ημερομηνίες χωρίς να λάβει υπόψη του τις υποχρεώσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών. Δήλωσε όμως έτοιμος να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, για να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να ακούσουν και να κρίνουν. "Το θέμα δεν κλείνει. Ο διάλογος πρέπει να γίνει", τόνισε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com