Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Αλαβάνος: Δεν θα στήσουν αυτοδυναμία στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση του ρυθμιστικού σχεδίου στο χώρο της Αττικής, την προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων, την αντιμετώπιση των πλημμυρών, το δημόσιο έλεγχο και των ιδιωτικών δασών και των περιαστικών, ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, καθώς και τον εντοπισμό της διαφθοράς σε πολλαπλά επίπεδα, ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ύστερα από περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Χαρακτήρισε την περιοδεία


«μαρτυρικό οδοιπορικό σε μία κόλαση» και σημείωσε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός, «αντί να είναι κλεισμένος και να προσπαθεί να βρει λύση για την επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει την επόμενη Πέμπτη μεγάλη ημερίδα με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, επιστημονικών φορέων και κρατικών υπευθύνων για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων προστασίας, πρόληψης και αποκατάστασης και την ανάδειξη των τομών, που πρέπει να γίνουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συμμερίζεται τις απόψεις, που ακούγονται, ότι αν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος, ενδέχεται να μην μπουν στη βουλή, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν πάνω από την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ για να στήσουν μια αυτοδυναμία, θα δουν ότι τελικά κάνουν λάθος. Εδώ σήμερα είμαστε από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και από όλες τις τάσεις του ΣΥΝ, σε μια πολύ γόνιμη και αποφασιστική συνεργασία, σε μια παρουσία μας μέσα στην κοινωνία και τα προβλήματα».

Συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ

Οι πολιτικές εξελίξεις, η παρουσία του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, η οργάνωση του Διαρκούς Συνεδρίου και η εκλογική ετοιμότητα,βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι «στις παρούσες συνθήκες ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναπτύξουν έντονη πολιτική δράση με προτεραιότητες την οικονομία,το εισόδημα των εργαζομένων, αγροτών, μικρομεσαίων και τα δικαιώματα της νέας γενιάς».

Σ' αυτή την προσπάθεια, καταλήγει η ΠΓ, «μέσα σ' ένα κλίμα συντροφικής και ανιδιοτελούς συστράτευσης,όλα τα μέλη του κόμματος, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com