Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΚΕ: «Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο»

Τις επιφυλάξεις του ΚΚΕ κατά πόσον θα λειτουργήσουν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ως έκτακτα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι αυτά «πρέπει να λειτουργήσουν από τώρα και όχι όταν υπάρξει μεγάλη έξαρση, γιατί η έξαρση μπορεί να έρθει μέσα σε δύο μέρες, σε τέσσερις μέρες, σε μια βδομάδα και ούτε μπορούμε να παρακολουθούμε τις μετεωρολογικές συνθήκες».

«Επομένως -πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα- έχουμε


αρκετές επιφυλάξεις κατά πόσον υπάρχει αυτή η ετοιμότητα και χώρια από τις επιφυλάξεις αν τα μέτρα αυτά είναι ολοκληρωμένα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, πάει και τελείωσε».

Η γγ του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο χαρακτήρισε «σαθρό και ανεπαρκέστατο», ενώ εξέφρασε γι άλλη φορά τις διαφωνίες της επί της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Υγείας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να εντάξει στην πράξη και «όχι με επαμφοτερίζουσες θέσεις περί εθελοντισμού και περί ατομικής προσφοράς», στο σύστημα εκτάκτων αναγκών, πέρα από τον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και τους ελευθεροεπαγγελματίες.

Υποστήριξε δε, πως «υπάρχουν κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων και των σχολείων.

«Το λέω αυτό, διότι η καθαριότητα θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ στην πρόληψη της πανδημίας», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Σχετικά με την προετοιμασία του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το κόμμα της δεν είναι σε ετοιμότητα, αλλά σε δράση πολιτική, εκλογική, για την ανάπτυξη και την ένταση των αγώνων.

«Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός, είτε οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβρη, είτε γίνουν τον Δεκέμβρη, είτε το Μάρτη, είτε δεν γίνουν τον Μάρτη. Ποιά είναι η διαφορά μας από τα άλλα κόμματα; Καταλαβαίνετε ότι κάθε κόμμα ετοιμάζεται για τις εκλογές. Για εμάς οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν σε ένα βήμα πίσω, γιατί η στασιμότητα είναι ένα βήμα πίσω, μπορεί να οδηγήσουν και σε ένα βήμα μπροστά. Η εκλογική μάχη μπορεί να γίνει όπλο ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων. Από καλύτερες θέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες μέρες, που έρχονται, αλλά να παλέψουν με προοπτική για τη διέξοδο, που μπορεί και πρέπει να επιβάλει ο λαός», είπε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε: «Δεν κρίνουν αποσπασματικά τη μια ή την άλλη πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής, τα σκάνδαλα, το Βατοπαίδι, τον Μανώλη, τον Γιώργη, τον Πέτρο και τις πυρκαγιές. Κρίνουν το εξής πράγμα: Ή θα συμβιβαστείς και θα υποταχθείς στην πολιτική των μονοπωλιακών κερδών, είτε ασκείται από την ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται γαλάζια ή πράσινη ανάπτυξη, είτε θα προσχωρείς στον αγώνα εκείνο, όπου βρίσκεσαι σε διαρκή αντιπαράθεση με τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματά τους, διεκδικείς να αποσπάσεις κατακτήσεις, δηλαδή να τους ζημιώσεις, διεκδικείς ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και είναι μια ανάπτυξη από την οποία θα χάσουν μόνο τα μονοπώλια».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com