Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Ραγκούσης: «Η κυβέρνηση έρμαιο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη δεινή εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία εξαπέλυσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.


"Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι, καταργήθηκε ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αντικαταστάθηκε από το ΕΤΑΚ, που τώρα πια πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι, δεν επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα κέρδη των τραπεζών, την στιγμή που πάγωσαν μισθοί και συντάξεις, την στιγμή που επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά στους εργαζόμενους", ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι ευνόησε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολιτών, τονίζοντας ότι "οι Έλληνες πολίτες με τα εισοδήματά τους φορολογούνται μέχρι και με 37%, την στιγμή που οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων φορολογούνται με 25% και οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με 15% φέτος".

"Κανείς πολίτης δεν μπορεί να τα ξεχάσει όλα αυτά. Και αυτό δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής, είναι θέμα κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης", κατέληξε ο Γ. Ραγκούσης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com