Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ,βλέπει ο Ε.Βενιζέλος

«Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι αριθμητικά και πολιτικά εφικτή» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και επισημαίνει ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ήταν μια αναπόφευκτη κίνηση του πρωθυπουργού, όχι όμως με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αλλά λόγω ανάγκης καθώς είχε περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο.


Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία, έχει χάσει το κύρος της και την ικανότητά της και γι΄αυτό το λόγο προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές, σε διαφορετική περίπτωση θα αξιοποιούσε το περιθώριο των έξι μηνών μέχρι την προεδρική εκλογή του Μαρτίου.

"Ο Κ.Καραμανλής, αποδέχθηκε ότι τίποτα καλύτερο δεν μπορεί να πετύχει και έτσι οδηγήθηκε σε μια επιλογή όχι ευθύνης, αλλά ανάγκης", είπε το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε πως είναι "εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι επιταχύνονται οι εξελίξεις για να αρχίσει η χώρα να κερδίζει τον χαμένο χρόνο".

Επίσης ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι το κεντρικό ζήτημα των εκλογών είναι η κατάσταση στην οικονομία, ωστόσο επισήμανε ότι η 'κρίση στην Ελλάδα δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά θεσμική και ηθική".

Πρόκειται για "κρίση του κράτους συνολικά. Κρίση του μοντέλου ανάπτυξης. Είναι κρίση ενός ανύπαρκτου φορολογικού συστήματος, μιας "χύμα" φορολογικής κατάστασης, που δεν επιτρέπει την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής και τελικά καμίας πολιτικής" σχολίασε ο Ε.Βενιζέλος και επέκρινε την κυβέρνηση Καραμανλή για παρακμή και εγκλωβισμό σε μια "μοναχική πρωθυπουργοκεντρική αντίληψη". Το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει νέου τύπου επιλογές γιατί οι παλιές έχουν εξαντληθεί.

Ακόμη ο Βενιζέλος εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως εφικτή τόσο αριθμητικά όσο και πολιτικά, ωστόσο τόνισε πως το "ζητούμενο είναι η έκταση και η ποιότητα αυτής της νίκης...καθώς οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα αλλά μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες". Ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως ο πολίτης πρέπει να πει αυτό που θέλει με την ψήφο του και πως στην ουσία θέλει καθαρές και βιώσιμες λύσεις προοδευτικού χαρακτήρα.

Όμως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως το συγκεκριμένο ερώτημα αφορά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Οικολόγους, εφόσον αυτοί θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή και εξέφρασε τον σεβασμό του προς "όλους τους πολιτικούς χώρους και ιδίως τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ" και ζήτησε μια σαφέστερη απάντηση γι΄αυτά τα ζητήματα και από τη δική του πλευρά.

Σχετικά με την σύσταση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος ανέφερε πως τα κριτήρια είναι η αξιοκρατία, η αντιπροσωπευτικότητα, η εκλογιμότητα, η δυνατότητα συμβολής στο καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συναινετικής διάθεσης για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων όπως τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο Βενιζέλος είπε πως ο Πρωθυπουργός έχει μείνει στο 2004 'και του διαφεύγει το γεγονός ότι κυβέρνησε επί 5 χρόνια".

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η οικονομική κρίση είναι κρίση εμπιστοσύνης και αυτή είναι που πρέπει να αποκατασταθεί" ανέφερε στην συνέντευξή του στο "ΈΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του σεναρίου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

"Ένα τέτοιο σενάριο ακυρώνει τη βασική λογική του δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης που διακρίνει τους ρόλους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης...θα αλλοίωνε τον ρόλο των μικρότερων κομμάτων...θα ενίσχυε την αδιαφάνεια και τον κομματισμό στο κράτος...θα επέτεινε την κρίση του πολιτικού συστήματος βλάπτοντας τελικά την οικονομία" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και επισήμανε πως είναι καθήκον του ΠΑΣΟΚ, ως νέα κυβέρνηση, να προβεί στη διαμόρφωση των εθνικών και κοινωνικών συνθηκών, αρχίζοντας από τη δημοσιονομική κατάσταση.

"Είναι αναγκαίο να διευρυνθεί η πίτα του κοινωνικού πλεονάσματος, προκειμένου ένα σύγχρονο κράτος δικαίου διαφάνειας και κοινωνικής συνοχής να εφαρμόσει πολιτικές αναδιανομής στηρίζοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την απασχόληση, την υγιή επιχειρηματικότητα, το νέο μοντέλο ανάπτυξης" κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com