Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Απαιτείται σοβαρότητα, οι αντοχές τέλειωσαν...

Οι υπερβολές στο ελληνικό πρόβλημα έκαναν πάντοτε κακό, το ίδιο με την απόκρυψη της αλήθειας.



Ουδέποτε ωφελήθηκε η Ελλάδα, ούτε στην περίπτωση των απαιτήσεων που υποτίθεται ότι θέτουν οι δανειστές, αλλά είναι... εσωτερικής προελεύσεως, ούτε όταν η εκάστοτε κυβέρνηση απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση της χώρας και το πραγματικό διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.

Και κανείς βεβαίως δεν είπε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι ανέφελο, εκτός από εκείνους που επιδιώκουν μια «σιωπηρή» σκληρή διαπραγμάτευση που θα φέρει νέα δεινά. Ως εκ τούτου, οι ανατροπές στους μισθούς και τα λοιπά εργασιακά που διαρρέεται ότι ζητούν οι δανειστές, προκαλούν τρόμο στους πολίτες κι επιβαρύνουν το κακό κλίμα στην οικονομία.

Αν, δηλαδή, υπάρχουν δεσμεύσεις για καταργήσεις επιδομάτων ή 13ου 14ου μισθού ή για αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα ή ακόμη και για τις ομαδικές απολύσεις, τότε η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει την αλήθεια και να μην περιμένει την τελευταία στιγμή και με το πιστόλι στον κρόταφο. Αλλωστε, άλλη βαρύτητα έχει μια αλλαγή στο καθεστώς το απολύσεων ή των απεργιών, ζητήματα που έτσι κι αλλιώς έχει λύσει η ίδια η αγορά, κι άλλο η κατάργηση επιδομάτων γάμου, τέκνων, τριετιών ή νέες έμμεσες περικοπές μισθών.

Κατ’ αρχάς ο ελληνικός λαός, έπειτα από έξι χρόνια βαριάς λιτότητας, οφείλει να ξέρει την αλήθεια και τι θα πρέπει να περιμένει στη ζωή του, ώστε να προγραμματίσει το μέλλον του.

Κατά δεύτερο, δεν μπορεί να μπαίνουν στη συζήτηση με τους δανειστές μέτρα που θα ευνοήσουν κάποιους, αλλά θα καταστρέψουν χιλιάδες άλλους.

Για παράδειγμα, έχει σκεφτεί κανείς τι θα συμβεί στα ασφαλιστικά ταμεία αν μειωθούν τα επιδόματα ή καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός; Και το κυριότερο: Τι θα συμβεί στην πραγματική οικονομία, στην κατανάλωση, όταν θα μειωθεί έτι περαιτέρω το εισόδημα των πολιτών;

Και, βεβαίως, με μικρότερους μισθούς πώς θα πληρωθούν οι υπέρογκοι φόροι και εισφορές; Μήπως τέτοια μέτρα θα καταστήσουν «ελκυστική» την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, αλλά θα καταστρέψουν μέσα σε λίγους μήνες το σύνολο της οικονομίας;

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και στο εξής, γιατί άλλες αντοχές δεν υπάρχουν.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com