Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Επικαλέστηκε και πάλι το εθνικό συμφέρον

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε σήμερα το πρωί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως πρόκειται για έναν θεσμό που αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο το δυναμισμό της Ελληνικής οικονομίας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Αναφερόμενος στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό έγινε με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον.


"Τώρα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης",δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ και επισήμανε ότι η προσφυγή σε εκλογές έγινε αποκλειστικά και μόνο για το εθνικό συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός στην σύντομη ομιλία του επισήμανε ότι αυτή είναι η στιγμή να αλλάξουν όσα πρέπει να αλλάξουν, λέγοντας ότι πρέπει "να προχωρήσουμε σε μεγάλες και τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές", προσθέτοντας πως οι τρεις κομβικές κατευθύνσεις του για μετά τις εκλογές είναι το νοικοκύρεμα του κράτους και η μείωση της σπατάλης, η αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τόπο.

"Οι Έλληνες έχουμε δείξει πως, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όταν στις δύσκολες στιγμές προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και βάζουμε εθνικούς στόχους. Εύχομαι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας", είπε ο Καραμανλής.

Ακόμη αναφερόμενος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, επισήμανε ότι έχει αναδειχθεί σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την εγκαινίαση της 74ης ΔΕΘ επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης.

Ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρης Μπακατσέλος παρουσίασαν στον πρωθυπουργό στοιχεία για τη φετινή διοργάνωση όπως και για τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Σωτήρης Χατζηγάκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, οι υφυπουργοί (κ.κ. Βλάχος, Κασσίμης, Ιωαννίδης, Γκιουλέκας, Παπαδόπουλος, Κιλτίδης), ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com